Man (27) die zes tienermeisjes misbruikte krijgt zes jaar cel

Een 27-jarige man die zes jonge tienermeisjes misbruikte, heeft een celstraf van zes jaar gekregen. Dat heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen beslist. Volgens de rechter gedraagt de man zich als een seksueel roofdier. 

Het misbruik kwam aan het licht toen de moeder van een 15-jarig meisje in september 2014 naar de politie stapte omdat ze zich zorgen maakte over de relatie van haar dochter met de beklaagde. Tijdens haar verhoor getuigde het meisje dat ze al een halfjaar een relatie had met de man en dat ze zwanger was.

Verder onderzoek wees uit dat de man tussen december 2011 en april 2015 relaties had met nog vijf andere jonge meisjes. Het jongste onder hen was slechts dertien jaar. Volgens sommige meisjes waren de seksuele contacten gewenst, maar de meesten zeiden dat ze gedwongen werden. De politie trof ook kinderporno aan op zijn laptop. 

Beklaagde is hardleers en gedraagt zich als een seksueel roofdier. Hij is een gevaar voor jonge meisjes

Correctionele rechtbank Antwerpen

De man erkende dat hij seksuele contacten had met twee meisjes, maar ontkende de andere feiten. De rechtbank ging daar echter niet in mee. "Beklaagde is hardleers en gedraagt zich als een seksueel roofdier. Hij is een gevaar voor jonge meisjes", stond er in het vonnis. De man werd onmiddellijk aangehouden. 

Meest gelezen