Belgen leveren technologische hoogstandjes op het WK voetbal

Niet alleen de Belgische voetballers, maar ook onze bedrijven zullen scoren op het WK voetbal in Rusland. Elf Belgische bedrijven zijn aanwezig met hun producten, zoals de vanishing spray en grasmatten.

De Rode Duivels zijn niet de enigen die vanaf volgende week op het WK voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn aanwezig met hun producten. Ze zorgen onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. "Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro", zegt Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria. 

Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol.

Meest gelezen