Comité P onderzoekt schietincident Gent

Gisterenavond werd in Gent een Nigeriaanse man van 33 neergeschoten door de politie. De man had meerdere mensen bedreigd met een mes en stapte ook in een auto waarvan hij de bestuurster bedreigde.

Gisterenavond rond 19 uur ontving de politie in Gent een paar oproepen over een agressieve man. De man van 33 had een mes op zak en stapte bij een vrouw in de auto, nadat hij al andere mensen bedreigd had. De lokale politie van Gent kon het voertuig opsporen en zette de achtervolging in. Aan het stuur zat een vrouw, met daarnaast de verdachte. Toen de wagen stopte aan verkeerslichten stapten twee politiemensen uit hun voertuig en kwamen tussen. Het parket heeft het over een schietincident dat daarna ontstaan is.

De verdachte raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd geopereerd. De man was een tijd in levensgevaar, maar is nu stabiel. De verdachte en de vrouw aan het stuur zouden elkaar kennen.

Zoals de standaardprocedure voorziet, werden er twee onderzoeken opgestart. Eén naar de feiten die de aanleiding hebben gegeven tot de tussenkomst van de politie en één naar het schietincident. De beide onderzoeken zijn volop aan de gang, laat het parket weten.

Meest gelezen