Kilo cocaïne tussen bananen in Lochristi?

In Lochristi heeft een werknemer van een Delhaize-vestiging mogelijk een kilogram cocaïne gevonden in een doos bananen. Het witte poeder zat verpakt in plastic zakjes, die verstopt zaten tussen bananen die uit Bolivië kwamen.

Zaakvoerder Danny Van Assche: "Onze werknemer vond die zakjes zondagochtend, in één bananendoos. Er zat een wit poeder in. Gisteren pas meldde mijn collega de vondst waarop we natuurlijk meteen de politie hebben gecontacteerd."

"Het zou gaan om cocaïne, met een waarde van 50.000 tot 60.000 euro. En zelfs misschien het dubbele", vertelt de zaakvoerder aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Bij de Delhaize-vestiging in Lochristi verkopen ze zowat twintig dozen bananen per dag. "Het is de eerste keer in de 22 jaar dat we hier actief zijn, dat we zoiets vinden. We hebben alle dozen die van dezelfde pallet kwamen uiteraard nog eens extra minutieus gecontroleerd, maar we hebben geen andere plastieken zakjes meer gevonden." Wellicht ging het om een "verdwaalde" doos in het drugsmilieu. Er is een onderzoek ingesteld.

Meest gelezen