Videospeler inladen...

FBI waarschuwt Belgische politie: grap over schoolshooting op Amerikaanse chatbox eindigt bij jeugdrechter

Een leerling uit Dendermonde is gisteren opgepakt, na een tip van de FBI. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens onze informatie gaat het om een uit de hand gelopen grap. Voor een schoolopdracht moest de tiener elektrische onderdelen van een toestel bestellen. Daarbij kwam hij op een Amerikaanse helpdesk terecht en schreef er iets over schoolshooting, schieten op een school.  De FBI kon het bericht onderscheppen en bracht de Belgische politiediensten op de hoogte. De tiener werd gisteren opgepakt en voor de jeugdrechter geleid.

In de chatbox schreef de jongen expliciet over een schietpartij op een school. De FBI onderschepte de mail en verwittigde de Belgische politiediensten. Via het IP-adres konden de speurders achterhalen dat het bericht verstuurd werd vanop een computer in een school in Dendermonde.

Minderjarige opgepakt

Gisteren kon de politie de minderjarige scholier oppakken. "De persoon werd gisteren voor de jeugdrechter geleid", zegt Sarah Demeyer van het parket. "Dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten konden we deze zaak snel oplossen", besluit Demeyer nog. Intussen zou de jongen vrijgelaten zijn onder voorwaarden.

Bekijk het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen