Festivalbuddy gezocht voor mensen met beperking

De zomerfestivals zijn voor velen onder ons iets om naar uit te kijken. Maar een festivalbezoek is lang niet voor iedereen even evident. Daarom werd 'De Genereuzen' in het leven geroepen. Het initiatief helpt mensen met een beperking om iemand te vinden die hen mee wil begeleiden.

De zomer staat voor de deur, en dus ook de festivals. Maar als je moet leven met een beperking, spreekt het niet voor zich om daar zomaar naartoe te gaan. Het project 'De Genereuzen' wil daar verandering in brengen. Het is een project van Hart voor Handicap, dat een zoektocht organiseert naar begeleiders tijdens de zomerfestivals. Het gaan om mensen met allerhande beperking, van slechtzienden tot rolstoelgebruikers.

Evy en David

Twee van de deelnemers zijn Evy en David. Ze verblijven beiden in De Vierklaver in Adegem, een VZW die volwassen met een beperking ondersteunt. Evy (links op de foto) heeft een niet-aangeboren hersenletsel. Na een auto-ongeluk kwam ze als kleuter in een rolstoel terecht. Ze lag eerst een lange tijd in coma, maar overleefde het. Ze herinnert zich dat ze wakker werd met een liedje van Marco Borsato. En dat speciale moment weerspiegelt haar enorme liefde voor muziek.

Ook David (rechts op de foto) zit in een rolstoel. Hij heeft een gespleten rug en kan daarom ook niet zelfstandig wandelen. Ook hij houdt enorm van muziek en wil ook een compagnon zoeken die hem wil vergezellen tijdens zijn uitstap. David en Evy zoeken dus begeleiders. Die komen het liefst niet uit het centrum zelf, ondanks de goede relaties die het personeel en de bewoners er hebben, lacht David. Er eens met iemand anders op uit trekken, helpt hen om alle zorgen (even) te vergeten. 

Vergezel zelf iemand met een beperking!

Als jij zin hebt om Evy, David of een andere persoon met een beperking wil vergezellen, kan je een kijkje nemen op www.degenereuzen.be

 

Meest gelezen