Gemeentebestuur Etterbeek stuurt brief naar inwoners: "Wij hebben een voorakkoord"

De huidige meerderheid in Etterbeek heeft een brief geschreven naar alle inwoners van de gemeente, om te laten weten dat ze een voorakkoord hebben. Dat schrijft Bruzz. "Transparant", zo klinkt het. Voorakkoorden in de politiek zijn niet zo uitzonderlijk, al gebeurt het zelden dat politici dat ook openlijk toegeven. Het gemeentebestuur benadrukt wel dat de kiezer "het laatste woord heeft".

Etterbeek wordt bestuurd door de Lijst Burgemeester (MR, Open-VLD), Ecolo-Groen en PS-SP.A. De partijen kunnen het goed met elkaar vinden en zouden graag na de verkiezingen samen verder besturen, als de kiezer het toelaat tenminste.

De partijen vinden het maar transparant om dat ook aan de kiezer te laten weten, daarom werd een brief gestuurd naar de inwoners van Etterbeek waarin een voorakkoord aangekondigd wordt.

De partijen hebben zelfs al samen een programma uitgewerkt. "Dit is een soort van fundamentele sokkel. Maar we hebben natuurlijk ook onze eigen accenten die we naar voren zullen dragen," aldus Rachid Madrane (PS).

De partijen zullen wel afzonderlijk campagne voeren, maar "het is niet de bedoeling elkaar aan te vallen".

Meest gelezen