Heist op verkeersbord? 31.000 euro

Goed nieuws voor de Heistenaars, want zij krijgen nu ook een expliciete vermelding op het verkeersbord aan de afrit van de A11. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist gaat dat bord zelf betalen. Kostenplaatje: 31.000 euro.

Sinds de opening van de nieuwe snelweg, zo'n jaar geleden, bestaat er toch wat onvrede bij de inwoners van Heist. Op één van de borden staat Heist wel vermeld, maar op het volgende bord niet meer. Dat zorgt voor veel verwarring bij bewoners, maar zeker bij toeristen.

Oplossing

Dat wordt nu opgelost, zegt burgemeester Leopold Lippens. "Wij hadden verstaan dat "Heist" aangeduid ging worden. Ze hebben de plaatsnaam wel op het eerste, maar niet op het tweede bord geplaatst. Daarom gaan wij dat nu zelf betalen, want het is belangrijk voor de mensen mensen die naar Heist willen gaan."

Voor de zomer?

De beslissing kan op heel wat enthousiasme rekenen bij de lokale bevolking. Ook dagjestoeristen halen er voordeel uit, aangezien de snelweg nog niet volledig opgenomen is in de gps-toestellen en de verkeersborden dus nog steeds noodzakelijk is. De borden worden aangepast in beide richtingen. De burgemeester hoopt dat het bord er nog voor de zomervakantie komt. 

Meest gelezen