Lekke leiding vervuilt Brugse Reien

Een deel van het water van de Brugse Reien is momenteel vervuild door een lek in een installatie van brouwerij De Halve maan. Dat lek is intussen gedicht, maar er blijft nog wat hinder.

Het afvalwater lekte uit een leiding van de installatie van brouwerij de Halve Maan, in het centrum van de stad. Dat lek is gemaakt, de stad heeft ook de brandweer en de civiele bescherming opgeroepen om het water in de reien te beluchten en weer zuurstof in het water te krijgen. De verwachtingen zijn dat het enkele dagen kan duren voor de vervuiling volledig verdwenen is.

Door het incident is er geurhinder mogelijk. Mensen die iets vreemds ruiken moeten dit niet melden aan de hulpdiensten omdat die al op de hoogte zijn. Met een bootje zijn ze momenteel het wateroppervlak aan het afvaren. Uit voorzorg zullen ook de zwanen aan het Begijnhof uit het water gehaald worden.

Meest gelezen