Videospeler inladen...

"Heeft ze hem verlaten?" Nee, Melania Trump voor het eerst terug in de openbaarheid

First lady Melania Trump is voor het eerst in 24 dagen opnieuw in de openbaarheid verschenen. Ze vergezelde haar echtgenoot Donald Trump op een receptie voor Gold Star Families, of voor nabestaanden van gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Het was een activiteit achter gesloten deuren voor de pers, maar Melania tweette zelf enkele foto's.

De laatste keer dat de first lady werd gezien, dateerde van 10 mei toen ze Donald Trump vergezelde om drie Amerikanen te verwelkomen die Noord-Korea had vrijgelaten. Vier dagen later kwam de mededeling van het Witte Huis dat Melania een ingreep aan haar nieren had laten ondergaan. Sindsdien liepen de wildste geruchten, van nakende echtscheiding tot even uit de schijnwerpers wegens plastische chirurgie.

Melania tweette vorige week zelf: "Wees gerust: ik ben in het Witte Huis met mijn familie." Maar op gezinsweekend vorig weekend in Camp David werden zij en zoon Barron (12) ook niet gespot.

"Altijd een sterke, onafhankelijke vrouw geweest"

Maar nu is wel een glimp opgevangen van Melania, op een bijeenkomst met families van omgekomen militairen in het Witte Huis. Ze tweette enkele foto's waarop ze te zien is, zittend naast haar man. De president zelf tweette voor een keertje niets.

Volgens CNN-reporter Kate Bennett, die het Witte Huis van nabij volgt, maakte Donald Trump ook een grapje op de bijeenkomst en stelde hij ironisch de vraag "Heeft ze hem verlaten?".

Ze is zeker van wat ze doet en van haar rol

Het Witte Huis heeft de speculaties in de pers altijd afgedaan als klinklare nonsens. "Mevrouw Trump is altijd een sterke, onafhankelijke vrouw geweest die haar familie, en zeker haar gezondheid, boven alles zet en dat zal niet veranderen voor de dolle pers. Ze is zeker van wat ze doet en van haar rol, en ze weet dat de rest speculatie en onzin is", aldus woordvoerster Stephanie Grisham.

Hoe de agenda van de first lady er de komende dagen en weken uitziet, is vrij onduidelijk. Deze week vergezelt ze alvast haar man niet op de G7-top in Canada, en ook volgende week zal ze er niet bij zijn in Singapore voor de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.   

Videospeler inladen...

Meest gelezen