MR hekelt selectieve verontwaardiging bij Franstalige oppositie

MR-voorzitter Olivier Chastel verwijt de Franstalige oppositie "selectieve verontwaardiging". PS, DéFI en Ecolo haalden gisteren uit naar staatssecretaris Theo Francken (N-VA) omdat hij had gezegd dat het terugsturen van bootvluchtelingen (pushbacks) weer mogelijk gemaakt moet worden en dat daarvoor artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens "op de een of andere manier moet worden omzeild".

Volgens Chastel liet de Franstalige oppositie minder van zich horen toen SP.A-voorzitter John Crombez in februari 2016 zijn steun uitsprak voor pushbacks van migranten die vanuit Turkije naar Griekenland kwamen.

De MR-voorzitter maakt zich sterk dat de regering, die onder leiding staat van zijn partijgenoot Charles Michel, het internationaal recht "respecteert en zal blijven respecteren".

Voor de MR is het prioriteit om een einde te maken aan de illegale migratie en mensenhandel. Hij zegt ook dat de regering zich niet moet schamen over haar migratiebeleid.

Meest gelezen