Videospeler inladen...

Ook de anderstalige redacties van VRT NWS zitten nu in een nieuw jasje

De anderstalige redacties van flandersnews.be, flandreinfo.be en flanderninfo.be zijn voortaan in de website van VRT NWS geïntegreerd. Ze zijn nu ook mobiel goed te raadplegen.

Een klein jaar na VRT NWS zijn ook de anderstalige redacties van de nieuwsdienst grondig vernieuwd. Wie naar flandersnews.be (Engels), flandreinfo.be (Frans) en flanderninfo.be (Duits) surft, komt voortaan in dezelfde omgeving als vrtnws.be terecht.

De anderstalige redacties van VRT NWS bedienen niet-Nederlandstalige lezers in België. Hun artikels en video's zijn daarnaast een handig hulpmiddel in taallessen in het middelbaar onderwijs. Ze zijn ook een manier om Vlaanderen bij een internationaal publiek bekend te maken en passen binnen een lange traditie om nieuws voor anderstaligen te brengen zoals in de beheersovereenkomst staat beschreven.

Het werk van de anderstalige redacties omhelst meer dan artikels op vrtnws.be naar het Engels, Frans en Duits vertalen. De redacteurs hebben toegang tot de kennis en expertise van VRT NWS en zetten dit om naar inhoud op maat van hun specifieke doelpubliek.

Rubrieken

Net als vrtnws.be hebben flandersnews.be, flandreinfo.be en flanderninfo.be rubrieken als politiek, sport, cultuur en economie. Groot nieuws zoals de aanslag in Luik verschijnt in 3 talen op deze sites en de redacteurs lezen videoreportages in het Engels, Frans en Duits in.

Bij de Engelstalige en Duitstalige redacties ligt de focus op Belgisch nieuws in het algemeen. De Franstalige redactie biedt ook Vlaams of lokaal nieuws uit de provincies aan dat complementair is met de Franstalige Belgische media zoals "Quoi de neuf en Flandre". Dat is een rubriek met Ivan De Vadder die politieke kwesties in Vlaanderen belicht en die op flandreinfo.be zal verschijnen.

Meest gelezen