Actrice Cate Blanchett poseerde graag met Raf Simons.
Invision

Raf Simons kaapt "Oscar van de mode" weg: "Thank you, women!"

De Belgische modeontwerper Raf Simons heeft (opnieuw) een prestigieuze Amerikaanse fashionprijs gewonnen: de Womenswear Designer of the Year Award. Simons kreeg hem uit handen van niemand minder dan actrice Cate Blanchett, die zelf ook creaties van de Belg draagt. Simons bedankte alle vrouwen op het podium.

Simons zwaait al een kleine twee jaar de plak bij het merk Calvin Klein. Vorig jaar ging hij ook al aan de haal met de Womenswear Designer of the Year Award én met de mannelijke prijsequivalent. Het is de Council of Fashion Designers of America (CFDA) die jaarlijks talenten in de bloemetjes zet op basis van advies van honderden modejournalisten, stylisten, enz.

De CDFA-awards gelden als de "Oscars van de mode". "Dank jullie wel, vrouwen", reageerde Simons toen hij de prijs ontving uit handen van Cate Blanchett.  

Collega Ralph Lauren (78) won de Members Salute, een gloednieuwe prijs voor namen uit de modewereld met een lange carrière. Diane von Furstenberg merkte op dat Lauren al zoveel prijzen heeft gekregen dat ze er eentje moesten uitvinden. "Dit is niet het einde, maar het begin van fashion", sprak Lauren.

Op het evenement in het Brooklyn Museum in New York was het uiteraard een komen en gaan van bekende gezichten, met onder anderen Kim Kardashian, Caroline Kennedy, Lupita Nyong'o, Whoopi Goldberg, Naomi Campbell, de Olsen-zussen en Anna Wintour-met-zonnebril.

Meest gelezen