© VRT 2017

Remake van "Tytgat chocolat" in het Verenigd Koninkrijk in de maak

De rechten voor een remake van "Tytgat chocolat" zijn verkocht aan een Canadees-Britse producent. Dat meldt Eén. De kans is hierdoor groot dat in het Verenigd Koninkrijk een Engelstalige versie van de reeks van De Mensen op tv komt.

Dik 7 maanden nadat een einde is gekomen aan de uitzendingen van "Tytgat chocolat" op Eén haalt de serie van produciehuis De Mensen opnieuw het nieuws: vandaag is bekendgemaakt dat de rechten voor een remake aan Reel One zijn verkocht, een Canadees-Britse producent.

De kans is hierdoor groot dat de Britten over afzienbare tijd een Engelstalige versie van "Tytgat chocolat" kunnen bekijken. Reel One is hiervoor met enkele Britse zenders en schrijvers in gesprek. Voor de opnames wil het productiehuis samenwerken met Chickenshead. Dat is een theatergroep uit Londen die met mindervalide acteurs werkt.

Op Eén haalde "Tytgat chocolat" gemiddeld meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering. De reeks won de Prix Europa voor beste Europese fictieserie en een diversiteitsprijs op MIPCOM in Cannes.

"Tytgat chocolat" vertelt het verhaal van Jasper Vloemans, een jongen met het syndroom van Down die als inpakker bij een chocoladebedrijf werkt. Hij wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje uit Kosovo. Wanneer zij naar haar thuisland moet terugkeren, reist hij haar samen met enkele vrienden achterna.

Filip Lenaerts en Marc Bryssinck schreven het scenario en namen de regie voor hun rekening. De cast bestond uit onder anderen Jelle Palmaerts, Wim Opbrouck, wijlen Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn en Jan Decleir.

Meest gelezen