Videospeler inladen...

Sekswerkers Brussel-Noord staken na dood collega

De prostituees van het Brusselse Noordkwartier staken uit solidariteit met een collega die deze week doodgestoken werd. Dat zegt belangenvereniging Utopsi. Het lichaam van de prostituee werd teruggevonden in Schaarbeek. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend. Volgens Utopsi zijn de collega's van het slachtoffer in shock en voelen ze zich steeds onveiliger. 

In Schaarbeek werd in de nacht van maandag op dinsdag het levenloze lichaam aangetroffen van een prostituee. De vrouw zou om het leven gebracht zijn door verschillende messteken. Daarop is het parket een gerechtelijk onderzoek gestart. 

Volgens Utopsi, de vereniging die de belangen van sekswerkers verdedigt, zijn de collega's van het slachtoffer in shock en boos. "De sekswerkers van het Noordkwartier hebben het gevoel dat ze kampen met een steeds grotere onveiligheid omdat ze van Afrikaanse oorsprong zijn, net zoals het slachtoffer was. Ze vinden dat ze niet voldoende beschermd worden door de overheden, en dan vooral door de gemeente Sint-Joost-ten-Node."

De sekswerkers van het Noordkwartier hebben het gevoel dat ze kampen met een steeds grotere onveiligheid omdat ze van Afrikaanse oorsprong zijn

Belangenvereniging Utopsi

Daarom gaan de sekswerkers staken, iets wat niet vaak gebeurt. De vereniging vraagt aan alle sekswerkers van het Noordkwartier en daarbuiten om het werk neer te leggen, als ze zich dat kunnen permitteren, of om aan hun klanten uit te leggen waarom ze zo aangedaan zijn. In de komende dagen zal Utopsi ook deelnemen aan overleg met de verschillende overheden over de onveiligheid in het Noordkwartier.

Videospeler inladen...

Meest gelezen