Jonas Roosens

Sint-Truiden kan motorbendes weigeren

Na Genk en Leopoldsburg heeft nu ook de stad Sint-Truiden een stok achter de deur om motorbendes te weigeren. De gemeenteraad heeft beslist dat motorbendes die er een clubhuis willen beginnen, eerst een uitbatingsvergunning moeten aanvragen.

Sint-Truiden doet dat op vraag van de gouverneur en de Limburgse procureur. Zij willen dat alle Limburgse gemeenten een gelijkaardig reglement goedkeuren. Sinds Nederland en Duitsland motorbendes strenger aanpakken zijn die meer hier actief. Tot vorig jaar was er in Sint-Truiden ook een motorbende, maar die is intussen vertrokken.

Elke nieuwe aanvraag zal nu tot in het kleinste detail nagekeken worden, volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V): "Men moet een uitbating- en vestigingsvergunning aanvragen. En we kunnen een administratief onderzoek opleggen op vlak van stedenbouw, milieuwetgeving en brandveiligheid. Op basis daarvan kunnen we al dan niet een vergunning afleveren. Het is een heel goed middel in de strijd tegen de criminaliteit." 

Meest gelezen