Jonas Hamers / ImageGlobe

Sommige klanten van BNP Paribas Fortis zagen bedrag twee keer van rekening "verdwijnen"

Door een technisch probleem kregen sommige klanten van BNP Paribas Fortis de indruk dat betalingen met hun kredietkaart twee keer van hun rekening waren gegaan. Het ging om een probleem bij de weergave van de transactie, niet bij de transactie zelf. De betaling zelf gebeurde maar één keer, maar de klant kreeg het twee keer te zien in zijn overzicht. Het probleem is intussen verholpen.

De bank kan niet zeggen bij hoeveel klanten er een probleem is geweest. Woordvoerder Hans Mariën benadrukt wel dat er geen impact was op de rekening zelf. "De rekening werd geen twee keer gedebiteerd. Ook de beschikbare gebruikslimiet werd niet beïnvloed door de dubbele weergave van de transactie. Intussen hebben we het probleem kunnen oplossen."

Meest gelezen