Spontane staking bij Visko Teepak in Lommel

Visko Teepak kondigde vorige maand een grondig besparingsplan aan. Vorige week waren de onderhandelingen daarover begonnen. Normaal gezien zouden die deze week voortgezet worden, maar de directie wilde nu toch zonder overleg het besparingsplan doorvoeren. Uit protest is het personeel in staking gegaan.

"Dat de directie de vakbonden wilde passeren, zette heel veel kwaad bloed bij de mensen", zegt Rob Urbain van het ABVV. "We voelden aan dat er ieder moment een staking kon uitbreken. Deze namiddag is er dan een groep mensen naar de poort gegaan en die groep is altijd groter geworden. Op dit moment bekijken we samen met de directie, hoe we het bedrijf veilig kunnen stilleggen."

Hoe lang de staking zal duren is nog niet duidelijk. Mogelijk volgen er prikacties. Bij Visko Teepak in Lommel werken zo'n 380 mensen. Het bedrijf maakt kunstdarmen voor de voedingsindustrie.

 

Meest gelezen