Videospeler inladen...

Meeuws gelooft in burgemeesterwissel in Antwerpen: "CD&V en Open VLD hebben het steeds moeilijker met N-VA"

Tom Meeuws, nummer twee op de lijst van SP.A in Antwerpen, zegt dat de kans "meer dan vijftig procent" is dat zijn partij erin zal slagen om N-VA van de troon te stoten in 't Stad. "CD&V heeft evenveel kritiek op het sociaal beleid als wij, Open VLD heeft kritiek op het veiligheidsbeleid van de burgemeester." Meeuws hoopt om een "progressieve coalitie" te kunnen vormen.

"Als de onverzettelijkheid en onverzoenbaarheid van N-VA zo blijft, als N-VA blijft gesprekken weigeren, dan zie ik niet hoe ze een coalitie gaan kunnen vormen", zegt Meeuws in "De afspraak" op Canvas.

"Hoewel ik vaststel dat N-VA plots zaken uit ons programma begint te stelen. Plots ontdekken ze dat de auto geen koning meer is en dat sociale woningen belangrijk zijn. Jammer genoeg komen ze daar zes jaar te laat achter."

Meeuws gelooft dat hij erin kan slagen om N-VA van de troon te stoten bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zowel CD&V als Open VLD, de huidige coalitiepartners van N-VA, hebben volgens Meeuws veel kritiek op het huidige stadsbestuur. "CD&V kan zich niet vinden in het sociaal beleid, Open VLD heeft problemen met het veiligheidsbeleid." 

VIDEO: bekijk hieronder het volledige interview met Tom Meeuws in "De afspraak"

Videospeler inladen...

Meest gelezen