Tom Waes haalt de Russische tv met "Dva vodka": "Ik hoop dat ik nog naar het WK mag!"

Tom Waes heeft "Het Journaal" in Rusland gehaald met "Dva vodka", de cover die hij van "Dos cervezas" maakte naar aanleiding van het WK voetbal. "Momenteel is een cameraploeg van nog een andere Russische zender naar me onderweg", vertelt hij aan VRT NWS.

Ook Rusland heeft kennisgemaakt met "Dva vodka", de cover die Tom Waes recent van zijn eigen nummer "Dos cervezas" heeft gemaakt en waarin hij flink de draak steekt met tal van clichés over het land van Vladimir Poetin.

In de lokale versie van "Het Journaal" op de zender NTV mocht hij gisteravond via een Skypeverbinding en simultaanvertaling tekst en uitleg bij zijn lied geven aan 2 presentatoren die vooral wilden weten of hij de tekst en de bijhorende clip als een grap bedoelde.

"De clip is een verzameling van clichés: een beer, een balalaika en vodka", zegt de ene presentator in het fragment (zie video bovenaan). "En ook de belangrijkste Russische woorden volgens de auteur: dva vodka." "Is het een grap of is het echt alles wat de Belgen over Rusland weten?", vraagt de andere presentator zich af.

"Natuurlijk is dit een grap", stelt Waes hen hierop gerust. "Enkele jaren geleden heb ik een gelijkaardig liedje over Spanje geschreven. Daarin zong ik dat elke Spaanse vrouw een snor heeft. Ze waren toen beledigd, maar het was een grap. Ik weet dat jullie meer doen dan enkel vodka drinken."

"Ik ben al vaak in Rusland geweest", gaat hij voort. "Ik heb zelfs Michael Gorbatsjov ontmoet. Ik ben al in Moskou, Rostov en Sint-Petersburg geweest. Ik hou van jullie land. Als jullie mij na dit lied nog toelaten, kom ik gegarandeerd naar het WK voetbal. Ik heb tickets in Kaliningrad voor de wedstrijd van België tegen Engeland. Ik hoop dat ik nog welkom ben."

"NTV heeft mij gisteren gecontacteerd", vertelt Waes aan VRT NWS over zijn tv-optreden. "Ik ben in het buitenland, dus het moest via Skype. Vandaag heb ik bericht gekregen dat een cameraploeg van een andere zender naar me onderweg is om het eveneens over "Dva vodka" te hebben. Ik heb geen idee wat in Rusland aan de hand is!"

Meest gelezen