Videospeler inladen...

Volledig dorp besmeurd met zwarte smurrie in Klerken

In Klerken, in de West-Vlaamse polders, heeft een mestkar opnieuw een groot deel van haar lading verloren. In de kar zat deze keer geen vloeibare mest, maar een concentraat van een biogasinstallatie die een loonwerker was gaan ophalen. Het gaat om een product dat erg lijkt op mest, maar die nog verder gist. 

In de mestkar zat geen vloeibare mest, maar wel een concentraat van een biogasinstallatie die een loonwerker eerder deze ochtend was gaan ophalen in Klerken, in de West-Vlaamse polders.

Het gaat om een product dat erg lijkt op mest, het is even zwart en het stinkt, maar die nog verder gist. Wanneer dat product opgehaald wordt mag de gisting nog niet begonnen zijn. Dat was echter wel het geval, maar daar hadden ze op de boerderij niks van gezegd. 

Toen de 22-jarige loonwerker onderweg was werd de druk in het vat van de mestkar veel te hoog. Daardoor sprong een rubberen ventiel met volle kracht open en raakten tientallen huizen en verschillende geparkeerde auto's besmeurd.

Het loonwerkersbedrijf zette meteen andere ophalingen op die boerderij stop. Het sprak de verzekering aan om de geleden schade te vergoeden. De chauffeur is zwaar aangeslagen door de feiten.

Het is al de derde keer op twee maanden tijd dat er problemen zijn met een mestkar in de Westhoek.

Videospeler inladen...

Meest gelezen