Xavier Taveirne met Benedikte Coussement, Michaël Van Droogenbroeck met Sara Vandermosten.
VRT

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck presenteren vanaf dit najaar "De ochtend"

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck lossen dit najaar Ruth Roets en Dennis van den Buijs af bij "De ochtend" op Radio 1. Taveirne en Van Droogenbroeck wisselen wekelijks af en krijgen het gezelschap van twee vrouwelijke stemmen: Taveirne presenteert met Benedikte Coussement en Van Droogenbroeck met Sara Vandermosten.    

Stevig wat veranderingen in de voormiddag bij Radio 1 vanaf september: niet alleen Karolien Debecker neemt het over van Jan Hautekiet (9 - 10 uur) en Sofie Lemaire van Annemie Peeters (10 - 12 uur), ook Ruth Roets en Dennis van den Buijs verhuizen en nemen afscheid van "De ochtend".

Van den Buijs zal "Start je dag" bij Radio 2 Antwerpen presenteren, Roets gaat afwisselend met Ruth Joos "De wereld vandaag" in de namiddag presenteren. Lode Roels die de voorbije twee seizoenen "De wereld vandaag" aan elkaar praatte, gaat aan de slag als nieuwsanker bij Radio 1.  

Xavier Taveirne neemt afscheid van "De zevende dag"

Taveirne en Van Droogenbroeck worden de vertrouwde stemmen van "De ochtend". Van Droogenbroeck blijft financieel-economisch expert bij VRT NWS. Xavier Taveirne neemt na één jaar afscheid van "De zevende dag".

"Het is altijd moeilijk om een redactie en een programma achter te laten. Zo voelt het ook. Maar bij "De ochtend" kom ik veel vertrouwde mensen tegen. En als onrustige mens ligt een dagprogramma me beter dan een weekprogramma. Het wordt een boeiend jaar met twee verkiezingen, ik wil daar graag boeiende radio over maken", zegt Taveirne.

Meest gelezen