McPHOTO / INSADCO / Bilderbox

12 huiszoekingen in groot Antwerps drugsonderzoek

In Antwerpen is de politie gisteren binnengevallen op 12 adressen in een groot onderzoek naar de invoer van cocaine via de haven. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. 

Het onderzoek naar internationale cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen loopt al een hele tijd en zou al heel omvangrijk zijn. Gisteren voerden speurders van de federale politie huiszoekingen uit op 12 plaatsen in Antwerpen. Zeven verdachten zijn opgepakt. Onder hen zijn drie broers van een Antwerpse familie die al vaker genoemd werd in drugsdossiers.

'De Visboeren'

De familie in kwestie bezit heel wat viswinkels in Antwerpen, wat hen de bijnaam 'De Visboeren' opleverde. Enkele andere broers van de familie kwamen onlangs nog in het nieuws omdat hun drugsproces in een andere zaak moet worden overgedaan. Het Hof van Cassatie verbrak namelijk een eerdere veroordeling tot 14 jaar cel.

De drie broers die gisteren werden opgepakt, zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Minstens één van hen beroept zich op zijn zwijgrecht. Morgen moeten de verdachten voor de raadkamer verschijnen.  Die beslist of de broers nog langer in de cel worden gehouden.

Meest gelezen