18 maanden cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

18 maanden cel, waarvan 12 maanden met uitstel. Dat is de straf die de rechter in Turnhout vanmorgen gaf aan een man van 26 voor een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Toen hij zich enkele uren laten bij de politie aangaf, bleek hij ook gedronken te hebben.

Dronken en te snel

Het ongeval gebeurde aan De Breem, dat is een donker parallelweggetje naast de E34 in Vorselaar. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen, was met de fiets op terugweg van een fuif toen hij werd aangereden. Hij werd tientallen meters weggeslingerd. De automobilist stopte even, maar reed daarna weg. Hij had ook te veel gedronken.

Toen hij zich 4 uur na het ongeval ging aangeven bij de politie had hij nog altijd 1,58 promille alcohol in het bloed - maar de man reed ook veel te snel. Volgens een deskundige die de omstandigheden van het ongeval onderzocht, reed hij 115 kilometer per uur op het moment van de impact. De maximumsnelheid bedraagt er slechts 70 per uur.

Spijt

Naast z'n celstraf, kreeg de bestuurder nog een rijverbod van 3 jaar waarvan 6 maanden met uitstel. Hij moet ook 8000 euro boete betalen. Op het einde van de rechtszaak richtte de bestuurder zich tot de nabestaanden om zijn spijt te betuigen. "Ik vraag mezelf nog elke dag af waarom ik die foute beslissing heb genomen." 

Meest gelezen