5 mensen aangehouden in onderzoek naar omkoping in tennis

De vijf worden verdacht van corruptie, witwassen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een bende. Ze zouden betrokken zijn bij de omkoping van tennissers in de lagere afdelingen.

Gisteren vielen speurders binnen op 21 plaatsen in ons land, en ook op verschillende plaatsen in het buitenland. Het gerecht wilde zo een Belgisch-Armeense bende oprollen die geld zou verdienen met matchfixing in het tennnis. De bende zou tennissers geld bieden om hun wedstrijd te verliezen, en daarna met voorkennis andere Armeniërs inschakelen om geld in te zetten op die wedstrijd. De omkoping speelde zich af in de lagere afdelingen van het proftennis.

Bij de huiszoekingen werd ongeveer 250.000 euro in beslag genomen. In ons land werden 13 mensen opgepakt, van wie er nu 5 aangehouden zijn. De andere 8 zijn vrijgelaten. Het gerecht nam ook documenten en gegevensdragers mee.

Meest gelezen