Videospeler inladen...

Amper cipiers aan het werk door actie ambtenarenvakbond

In Brussel voeren de ambtenarenvakbonden actie tegen de hervormingsplannen van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput. De actie is een vervolg van de staking van 30 april. Door de actie is er amper gevangenispersoneel aan het werk.  

De vakbonden voeren actie omdat de onderhandelingen over het statuut van de ambtenaren te snel gaat."Wij hebben moeite met de manier van onderhandelen van de kabinetchef van minister Vandeput. Hij dringt ons een timing op die niet houdbaar is. We hebben veel te bespreken, we zitten nog niet eens halverwege. Maar vanavond wil hij al de onderhandelingen afsluiten. Het kan niet dat we nu stoppen en de rest niet bespreken" aldus Gino Hoppe van de socialistische vakbond ACOD.

Minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) wil onder meer sleutelen aan de vaste benoeming, vakantieregeling en ook meer imterimkrachten aanwerven. Om hun eisen kracht bij te zetten hadden de vakbonden enkele honderden militanten uitgenodigd in een vergaderlokaal in één van de gebouwen van de federale overheid waar ook het overleg met het kabinet plaatsvindt.

Door de actie is heel wat gevangenispersoneel niet aan het werk. In de Vlaamse gevangenissen is maar 1 op 5 cipiers aanwezig. In Wallonië werkt een derde van het gevangenispersoneel.

Meest gelezen