Brusselse politie rolt bende helers op

In Brussel is een bende helers opgerold die voor tienduizenden euro's aan goederen liet stelen en die doorverkocht. Vier verdachten zijn aangehouden, onder wie twee broers. 

Eind vorige maand viel de politie in Brussel binnen op 7 plaatsen en nam meer dan 400 gestolen goederen in beslag, vooral telefoons en laptops. De bende werkte met een uitgebreid netwerk van dieven, vooral mensen die hier illegaal verblijven. De bende helers liet de gestolen goederen tot twee keer per week naar Marokko vervoeren, waar ze verkocht werden.  

Zakkenrollers

Het onderzoek naar de bende startte eind 2017. Vijf helers werden geïdentificeerd. De bende maakte gebruik van een grote groep dieven en zakkenrollers in de regio Brussel. Die leverden vooral gsm's en laptops, maar ook lederwaren en andere luxespullen, en zelfs wagens en elektrische fietsen.

De bende deed daarnaast een beroep op verschillende tussenpersonen, onder meer om de gestolen gsm's en laptops te deblokkeren en om beschadigde goederen te herstellen.

Verscheept naar Marokko

Een tweetal keer per week liet de bende gestolen spullen overbrengen naar Marokko, waar ze verkocht werden. Daarvoor deed de bende een beroep op medeplichtigen die in een Brussels transportbedrijf werkten. Die chauffeurs kregen 10 euro per illegaal getransporteerd goed. Vorige week donderdag viel de politie binnen bij het transportbedrijf en liet het verzegelen. Daarbij werd ook één van de bendeleden opgepakt en werden 8 personen betrapt die illegaal in België waren en in het zwart werkten. De politie nam ook 3.200 euro in beslag en schreef voor 7.000 euro aan boetes uit.

Oproep slachtoffers

Wie recent het slachtoffer is geworden van een diefstal in Brussel, kan zich bij de Brusselse politie melden, maar moet daarbij wel het serienummer van zijn gestolen spullen vermelden.

Meest gelezen