BELGA/WAEM

Darline Devos (Miss België): "Een bikinidefilé hoort bij een missverkiezing"

Darline Devos is niet van plan het bikinidefilé in de finale van Miss België te schrappen. Dat zegt de organisator van de schoonheidswedstrijd in "Nieuwe feiten" in een reactie op de beslissing van Miss America om de ronde wel te laten vallen.

Fans van Miss België zullen zich ook in de toekomst aan finalisten in bikini kunnen vergapen. In tegenstelling tot Miss America is de organisatie van de schoonheidswedstrijd bij ons niet van plan de ronde te schrappen, zo laat Darline Devos luid en duidelijk verstaan in "Nieuwe feiten" op Radio 1.

"Als je naar het strand gaat, loopt iedereen toch vrijwillig in een bikini?", zegt ze. "Meisjes die aan een missverkiezing deelnemen, weten dat een bikinidefilé erbij hoort. Ik vind zo'n defilé echt een test tijdens de finale. Hoe defileren ze? Hoe is hun lichaam? Het blijft een schoonheidswedstrijd. Als we het niet meer doen, ziet het publiek het meisje niet meer zoals ze echt is. Heeft ze een tatoeage? Beweegt ze goed?"

Darline Devos
Jasper Jacobs

Volgens Devos betekent dit niet dat Miss België een vleeskeuring is. "De persoonlijkheid van de meisjes is erg belangrijk. Daarom organiseren we provinciale verkiezingen voor de nationale. Voor ons is het belangrijk de sterke persoonlijkheden eruit te halen. Het is een combinatie van vele dingen, maar ik vind dat een bikinidefilé bij een missverkiezing hoort."

Devos vindt het vreemd dat Miss America het bikinidefilé laat vallen. "In de VS heb je de shows van Victoria's Secret die miljoenen mensen wereldwijd bekijken. Meisjes zijn er zot van. Als je dat schrapt, haal je de glamour uit de show en schrap je de elementen die de meisjes eigenlijk leuk vinden. Je mag toch een vrouw zijn! Straks verbieden ze nog een bikini op het strand."

Meest gelezen