Trump laat overgrootmoeder van 63 vrij na pleidooi van Kim Kardashian

Donald Trump heeft besloten een overgrootmoeder van 63 na 22 jaar vrij te laten uit de gevangenis. Dat meldt het Witte Huis. Volgens de Amerikaanse president was ze een "modelgevangene". Recent heeft Kim Kardashian haar zaak nog bij hem bepleit.

"President Donald Trump heeft Alice Marie Johnson vandaag strafvermindering toegekend, een overgrootmoeder van 63 die 22 jaar in een federale gevangenis heeft gezeten na een 1e crimineel feit." Zo leest de mededeling die het Witte Huis vandaag heeft uitgestuurd en die de vrijlating van Johnson bevestigd.

De zaak van Johnson houdt de VS al enige tijd in de ban. De vrouw kreeg 22 jaar geleden een levenslange gevangenisstraf voor haar aandeel in een drugsnetwerk. Ze heeft haar fouten altijd toegegeven, maar zei dat ze die uit financiële noodzaak beging. Ze was net gescheiden, haar zoon was verongelukt en ze had haar job verloren.

Volgens het Witte Huis heeft Johnson verantwoordelijkheid voor haar daden opgenomen en was ze de voorbije 2 decennia een "modelgevangene". "Hoewel ze een levenslange celstraf kreeg, werkte Alice hard om zichzelf in ere te herstellen in de gevangenis. Ze was een mentor voor de andere gedetineerden."

"Hoewel deze administratie criminaliteit altijd hard zal bestrijden, gelooft ze dat mensen die hun schuld aan de maatschappij hebben afbetaald en hard hebben gewerkt om zich in de gevangenis te verbeteren een tweede kans verdienen."

Eind vorige maand heeft Kim Kardashian West de zaak van Johnson nog persoonlijk bij Trump bepleit tijdens een bezoek aan het Witte Huis. De realityster raakte in de ban van de overgrootmoeder nadat ze op sociale media over haar verhaal had gehoord.

Via Twitter reageert Kardashian West euforisch op de vrijlating van Johnson. "Ik ben Trump, [zijn schoonzoon] Jared Kushner en iedereen die mededogen heeft getoond ontzettend dankbaar", schrijft ze. "Haar strafvermindering geeft inspiratie en hoop aan zovele anderen die eveneens een tweede kans verdienen."

Meest gelezen