Frank Deboosere: “Plakkerig warme dagen met fel onweer op komst”

“Het wordt de komende dagen warm, erg warm. We gaan richting 26 tot 28 graden.” Dat voorspelt VRT-weerman Frank Deboosere, die ook waarschuwt voor felle onweders, vanaf vanavond al.

“Vandaag start de dag op veel plaatsen nog vrij zonnig”, zei de weerman vanochtend in zijn weerpraatje op de radio. “Maar in de loop van de namiddag en de avond komen er vanuit het zuiden onweer en buien opzetten. En daar kunnen felle kleppers bij zitten”, waarschuwt Deboosere.

Die buien zullen in de loop van de volgende nacht verdwijnen. Het wordt komende nacht niet kouder dan 16 graden. “Maar morgen, vrijdag en zaterdag wordt het broeierig warm”, ziet Deboosere op de weerkaarten, “met soms hevige buien en onweer, waar hagel bij kan zitten. Wateroverlast behoort ook tot de mogelijkheden.”

De temperatuur? Die stijgt tegen zaterdag naar “een plakkerige 28 graden, mogelijk zelfs nog iets meer”, aldus Deboosere. Maar vanaf zondag wordt het minder warm, maar ook dan blijft het onweerachtig

De laatste weersvoorspellingen en het recentste weerbericht zijn te vinden op onze weerpagina.

Meest gelezen