Gentse technologiebedrijf Showpad koopt Amerikaanse sectorgenoot voor 50 miljoen dollar

Het Gentse technologiebedrijf Showpad investeert opnieuw in uitbreiding in de VS. Het neemt de sectorgenoot Learncore over voor 50 miljoen dollar, dat is ruim 40 miljoen euro. Learncore maakt software om verkopers op te leiden, moederbedrijf Showpad maakt programma's die verkopers moeten helpen met hun koopwaar te presenteren.

Het Gentse technologiebedrijf Showpad blijft uitbreiden. Het bedrijf, dat vooral presentatiesoftware ontwikkelt voor verkopers, wil de Amerikaanse markt verder veroveren. Showpad had er al een poot in Chicago, daar werken zo'n 100 mensen. En, dat worden er meer door de overname van het Amerikaanse bedrijf Learncore. Er komen zeker 50 jobs bij in de Amerikaanse vesting.

De overname van Learncore kost Showpad zo'n 50 miljoen dollar. Het bedrijf haalde dat geld op bij bestaande investeerders en schreef extra aandelen uit om centen binnen te halen. Met de overname haalt Showpad een interessante partner binnen want Learncore maakt software die verkopers kunnen gebruiken om hun technieken te verfijnen en in te oefenen.

De hoofdzetel van het bedrijf blijft in Gent, daar werken ook nog eens 170 mensen. Showpad begon als kleine startersonderneming in 2010 en groeide al snel uit tot een belangrijke nieuwe speler. In 2015 won het bedrijf nog de titel van 'Strafste Gentenaar'. 

Meest gelezen