Gewapende man opgepakt nadat hij zich in woning had verschanst

De man die zich deze namiddag in Edingen, in de provincie Henegouwen, had verschanst voor de politie is opgepakt. Dat gebeurde na onderhandeling van de federale politie.

In Edingen in de provincie Henegouwen, heeft een man zich tijdens een bezoek van de politie verschanst in zijn woning. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatste en konden de man rond 15.10 uur inrekenen.


De man sloot zichzelf rond 12 uur op in zijn woning. Volgens de politie van de zone Sylle et Dendre ging de politie van Tubeke bij hem langs voor een huiszoeking. Toen de agenten aankwamen, zou de man een schot gelost hebben en zich vervolgens verschanst hebben. Er werd een grote politieactie opgestart. "De speciale eenheden hebben onderhandeld met de man, die tegen 15.10 uur kon worden ingerekend", zegt commissaris Jean-Luc Voleppe. Niemand raakte gewond.

Meest gelezen