Grote kuis op scholen in Harelbeke na salmonellabesmetting

In de basisscholen in Harelbeke zijn ze extra grondig aan het poetsen na de salmonellabesmetting van twee weken geleden. Vanaf morgen mag traiteur Esthio weer warme maaltijden leveren aan de scholen, maar niet zonder dat er eerst grondig is schoongemaakt.

Basisscholen die samenwerken met traiteur Esthio uit Harelbeke zullen hun kinderen vanaf morgen weer warme maaltijden van het bedrijf voorschotelen. Het cateringbedrijf werd na de Salmonella-vergiftiging van twee weken geleden grondig doorgelicht. Er zijn geen fouten ontdekt. Ook de oorzaak van de vergiftiging staat nog niet vast.

Veilig voedsel

Het is dus weer perfect veilig om voedsel van het bedrijf aan kinderen te serveren. Om alle risico's te vermijden moeten de scholen eerst wel hun keuken en toiletten schoonmaken volgens de instructies van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid, ook de scholen waar geen kinderen ziek geworden zijn, zoals de Centrumschool in Harelbeke.

Meest gelezen