Videospeler inladen...

Brand in Londens vijfsterrenhotel geblust 

De zware brand die woedde in een prestigieus hotel In de Londense wijk Knightsbridge is geblust.  Niemand raakte gewond maar de schade aan het luxueuze hotel in West-Londen is groot.  

Het getroffen hotel is het Mandarin Oriental Hotel in West-Londen. Het ligt in de buurt van het beroemde warenhuis Harrods, dat in 1983 werd verwoest door een brand en heropgebouwd.  Over nagenoeg de hele Britse hoofdstad was vanmiddag een tijdlang zwarte rook te zien.

120 brandweermannen met 20 wagens kwamen er aan te pas om de brand onder controle te krijgen.  Intussen werd het hotel  geëvacueerd. Het personeel en de gasten werden naar het nabijgelegen Hyde Park gebracht.   In het hotel zelf was even paniek uitgebroken.    Jono Dawson, een schrijver die in het hotel was voor een fotoshoot, tweette : "Dit is een drama.  Het hotel staat letterlijk in brand."   

De brand ontstond wellicht tijdens werken aan het dak van het hotel.

De straten rondom het hotel werd afgesloten, waardoor de avondspits chaotisch verliep.  

Het Mandarin Oriental telt 198 kamers over twaalf verdiepingen. Het omvat ook luxerestaurants. Het hotel is opgetrokken in Edwardiaanse stijl en ging in 1902 open als Hyde Park Hotel. In 1996 kocht de Mandarin Oriental Hotel Group het. Volgens het ITV News heeft het chique hotel onlangs de grootste opknapbeurt in zijn geschiedenis gekregen. De werken zijn pas enkele weken geleden afgerond.  

Meest gelezen