Jan Hautekiet presenteert vrijdagnacht nog 1 keer "Hallo Hautekiet"

Jan Hautekiet gaat nog 1 keer "Hallo Hautekiet" presenteren. Dat heeft hij gezegd in "De bende van Annemie" op Radio 1. Journaalanker Goedele Wachters was een van de mensen die de vraag gisteren op Twitter lanceerde en haar oproep werd duchtig gedeeld. 

"Hallo Hautekiet" werd in de jaren 90 uitgezonden op woensdagmiddag op Studio Brussel. Het was een live verzoekprogramma waarbij luisteraars konden bellen, maar als ze niet gevat of interessant genoeg waren, werden ze door Jan Hautekiet onverbiddelijk uit het programma gegooid. Hautekiet verbeterde ook constant hun taalfouten. 

Nu gaat Jan Hautekiet met pensioen en in het kader daarvan trekt hij deze week door Vlaanderen onder het motto "Hautekiet trapt het af". Toen zijn collega Ruth Joos ("De wereld vandaag") hem gisteravond belde, zei Hautekiet nog dat "het mooi geweest was" en dat het "een heel slecht plan was" om "Hallo Hautekiet" vanonder het stof te halen. 

"Helemaal gek geworden?"

Maar na een nachtje slapen is Jan Hautekiet dan toch van gedachten veranderd. "500 retweets is ook moeilijk te weerstaan", vertelde hij aan Annemie Peeters.

"Maar mag ik even de diva uithangen: mag ik een voorwaarde stellen? Ik wil gewoon iets doen wat ik nog nooit gedaan heb. Ik zou dat graag 's nachts doen, maar dan moeten ze de nachtradio vervangen. Dan denk ik dat we een deal hebben. Misschien in de nacht van vrijdag op zaterdag." 

Beluister hier het antwoord van Jan Hautekiet:

Radio 1-netmanager Filip Pletinckx kwam Hautekiet even later in dezelfde uitzending zijn zin geven. "Ik denk wel, is hij nu helemaal zot geworden? Als hij nu ook nog de nacht wil doen, dan krijgt hij vrijdagavond vanaf 22 uur tot 7 uur zaterdagochtend de zender helemaal voor zich." Wie dus graag nog 1 keer "Hallo Hautekiet" wil beluisteren, zal er vrijdagnacht dus een nachtje slaap voor moeten overslaan. 

Meest gelezen