Katten versus zeemeeuw: "Jullie zijn waardeloos!"

Wie een kat heeft, weet dat er ooit wel eens een dode muis of dode vogel op de oprit kan liggen. Bovendien kunnen katten erg sluw uit de hoek komen, eens ze een muis of een vogel in het vizier krijgen. Maar niet deze 2 katten van Martin Farrington uit Blackpool, Groot-Brittannië. Wanneer er een zeemeeuw hun voeder komt stelen, blijven beide katten ongeïnteresseerd. En de vraag van de 32-jarige Farrington of ze niet beter zouden ingrijpen, blijft onbeantwoord. Het levert in ieder geval leuke beelden op.

Martin Farrington op diverse Britse nieuwsmedia: "We wonen nog geen 50 meter van de zee. Onze schoorsteen vormt dan ook het jaarlijkse nest van een meeuwengezin. Ieder jaar opnieuw horen we het geluid van kleine vogeltjes en merken we dat de ouders naar beneden komen gevlogen om het voeder van de katten uit hun bak te stelen. Voor zover natuurlijk de deur open staat. Dit is al het  5e jaar op rij dat dat gebeurt."

"De deur staat open, omdat we een frisse zeebries door het huis willen laten waaien. Maar op een gegeven moment hoorden we een vreemd geluid. Het bleek een zeemeeuw te zijn die rustig binnengewandeld was. Toen hadden de katten ook al nauwelijks aandacht voor de meeuw. Ik denk dat, toen ze de grootte van het dier opgemerkt hadden, dat ze zoiets hadden van: "Nee, beter niet.""

"Ach, eigenlijk ben ik blij dat ons kattenvoer extra energie oplevert voor de pasgeboren zeemeeuwen op het dak."

Farrington scoort momenteel met zijn filmpje dat hij publiceerde met het bijschrift "SAVAGE seagull. RUBBISH cats":

Meest gelezen