"Kiezen tussen "Love island" en unief is kiezen tussen rijkdom en schulden"

De Britten zijn er helemaal wild van en sinds afgelopen maandag zitten dan ook weer miljoenen kijkers te genieten van de vooral perfecte lichamen van de deelnemers van het reality- en datingprogramma "Love island". Dit 4e seizoen belooft alle records te verbreken en dat bleek alvast uit het aantal inschrijvingen voor het programma waarin de deelnemers hopen de ware liefde te vinden in een relatie die standhoudt. Meer dan 100.000 jongeren wilden immers hun kans wagen. Daar had de Britse journalist en BBC-presentator Dan Walker zo zijn bedenkingen bij. Maar hij kreeg snel lik op stuk.

Walker, onder meer verslaggever tijdens de laatste Olympische Spelen en huidig co-presentator van "BBC Breakfast", deelde zijn mening over het succes van "Love island", een ITV-programma dat nochtans in 2015 met matig succes begon maar wellicht door de aandacht van de Britse tabloids zijn kijkerspubliek vervijfvoudigd zag, gisterenochtend in een Twitterbericht, dat snel een 'trending topic' werd.

Hij vergeleek het aantal aanvragen om deel te nemen aan "Love island" –nog recent winnaar van een Bafta Tv Award- met die voor de prestigieuze universiteiten van Oxford en Cambridge en kon daaruit blijkbaar slechts één conclusie trekken: "Wat gebeurt er toch met ons land?", gevolgd door 3 treurende emoji’s:

Volgens diverse nieuwsmedia zouden er voor "Love island"  ruim 100.000 sollicitaties binnengekomen zijn -er is zelfs sprake van 150.000 sollicitaties-, terwijl er "slechts" 36.000 studenten een aanvraag indienden om te kunnen studeren aan de universiteiten van Oxford en Cambridge. Daar had men op sociale media zo zijn eigen mening over en dat liet men dan ook graag weten, waarop Walker niet anders kon reageren dan "That escalated quickly".

Had het te maken met het feit dat universiteiten exclusief gericht zijn op de Britse middenklasse? Of omdat de aanvraagformulieren voor "Love island" eenvoudiger opgesteld zijn? Of omdat je makkelijker bekend raakt door dit tv-programma dan na een jarenlange studie? Meningen en antwoorden waren er genoeg:

Uiteindelijk reageerde Walker nog met een kwinkslag op de hele heisa rond zijn Twitterbericht:

Meest gelezen