Laatste Munchkin uit "The wizard of Oz" is overleden

In Californië is Jerry Maren overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij was de laatste acteur die 1 van de Munchkins speelde in de legendarische film "The wizard of Oz" uit 1939. Hij was 98.

Met 124 waren ze in 1939: de acteurs die de Munchkins in "The wizard of Oz" speelden, de film gebaseerd op het boek van L. Frank Baum met Judy Garland in de hoofdrol als Dorothy. Enkele dagen geleden is de allerlaatste man die in de huid van zo'n olijke lilliputter kroop overleden.

Hij heette Jerry Maren en stond bekend als "the lollipop kid" omdat hij als lid van "the lollipop guild" in de film een lolly aan Garland overhandigt. Afgelopen zaterdag vond zijn uitvaartplechtigheid plaats op de Forest Lawn begraafplaats in de Hollywood Hills. Hij was 98. Volgens Amerikaanse media leed hij al verschillende jaren aan dementie.

"The lollipop guild" met Jerry Maren in het midden.

Behalve in "The wizard of Oz" speelde Maren mee in onder meer "At the circus" van Edward Buzzell (1939) en "Battle for the planet of the apes" van J. Lee Thompson (1973). Hij was ook een vast personage in het populaire spelprogramma "The gong show" in de jaren 70 en was te zien in de originele "Star trek" en in "Seinfeld".

Maren was geboren als Gerald Marenghi. Hij had 9 broers en zussen, maar was de enige met dwerggroei. Hij was lid van de Little People of America, een organisatie die de belangen van kleine mensen verdedigt. In 1975 trouwde hij met Elizabeth Barrington. Ze bleven samen tot haar dood in 2011.

Meest gelezen