Videospeler inladen...

Ontmoeting Trump - Kim Jong-un in luxe-hotel in Singapore

De historische top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal plaatsvinden op het eilandje Sentosa, vlak voor de kust van Singapore. De locatie is het luxueuze Capella Hotel.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Op 12 juni zal in Singapore de historische top gehouden worden tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Er is voor Singapore gekozen wellicht omdat de stadstaat een trouwe bondgenoot is van de VS, maar traditioneel ook lang een handelspartner van Noord-Korea. Beide landen hebben er ook een ambassade. Singapore heeft geen traditie van historische top-ontmoetingen, maar het ligt niet erg ver van Noord-Korea en het is er stabiel en rustig.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

De ontmoeting zal dus plaatsvinden in het Capella Hotel. Een hotel in de koloniale stijl, dat bekend staat voor zijn intieme en rustige omgeving. Het hotel heeft zwembaden en er is een uitgebreid golfterrein bij. Van de Amerikaanse president Trump is geweten dat hij een fervent golfer is. Bij het eiland liggen ook enkele mooie zandstrandjes. Die kunnen mooie foto’s opleveren van beide leiders.

Strenge veiligheidsmaatregelen

Mocht u nog een kamer willen boeken voor 12 juni dan bent u er wellicht aan voor de moeite. Singapore laat weten dat er draconische veiligheidsmaatregelen zullen worden genomen. Al gaat het om de traditionele maatregelen die gepaard gaan met de komst van de Amerikaanse president. Zo zal het luchtruim tijdelijk worden gesloten en vliegtuigen zullen andere aanvliegroutes moeten gebruiken. Het eiland Sentosa is bovendien makkelijk te beveiligen, in vergelijking met andere locaties in de stad.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse president Trump en zijn entourage zullen logeren in het Shangri-La Hotel in Singapore stad. Dat hotel was dan weer de locatie van een belangrijke topontmoeting tussen de Chinese president Xi en de Taiwanese president Ma Ying-jeou in 2015.

AFP or licensors

Meest gelezen