12-meter hoge paal veroorzaakt commotie in Oostduinkerke

In Koksijde is er commotie rond een paal. Een achttal bewoners van een residentie op het Europaplein in Oostduinkerke bij Koksijde dagvaarden de gemeente Koksijde omdat ze een paal van 12 meter heeft geplaatst die nog verder zal uitgebouwd worden tot een kunstwerk dat verwijst naar Europa.

De 8 zeggen dat er beter een openbaar onderzoek was geweest. Maar de burgemeester zegt dat er een vergunning is van de provincie en dat zo'n openbaar onderzoek niet nodig was. De burgemeester zegt ook dat het kunstwerk dichtbij de achterkant van de appartementen staat en dus het zicht op zee niet verstoort. Maar advocaat Philippe Versyp die namens de acht spreekt, gaat daar niet mee akkoord. Volgens hem zal er wel degelijk hinder zijn.

Meest gelezen