Videospeler inladen...

Militair steelt pantserwagen (en rijdt er zo maar even twee uur mee rond)

Het was behoorlijk opkijken voor de inwoners van Richmond, een stad in de Amerikaanse staat Virginia. Een man reed er een tijdje rond met een pantservoertuig, dat hij - zo bleek later - gestolen had. De man is gearresteerd. 

De politie van Richmond kreeg afgelopen nacht verschillende telefoons binnen van mensen die een pantservoertuig voorbij zagen rijden. Iets wat ze toch wel vrij opmerkelijk vonden. 

Ook Parker Slaybaugh merkte het voertuig op. "Dit is ongelofelijk. Iemand heeft een soort tank gestolen en reed er zonet mee voorbij ons appartement", zegt hij op Twitter. Hij plaatste er ook een kort filmpje bij, dat al meer dan 10.000 keer is gedeeld. 

Na twee uur kon de politie een einde maken aan het ritje van de man. Wie de dader precies is en waarom hij het heeft gedaan, is voorlopig nog niet duidelijk. Wel zeker is dat het om een militair gaat. Hij is gearresteerd. 

Het voertuig - dat evenwel niet gewapend was - werd gestolen vanop de militaire basis in Fort Pickett, zo'n honderd kilometer verder dan Richmond, waar de man dus werd gestopt. 

Meest gelezen