Remo-stort in Houthalen-Helchteren stinkt weer

De voorbije maanden waren er al geregeld klachten van inwoners over het Remo-stort in Houthalen-Helchteren, vooral uit de wijk Vlierhof in Heusden-Zolder. Maar de geurhinder neemt toe. En wat de precieze oorzaak is, is nog altijd niet duidelijk. Donderdag is er een informatieavond in de wijk Lindeman.

Ook de buurtbewoners in Houthalen-Helchteren klagen nu over geurhinder. Burgemeester Yzermans wil dat er snel een oplossing komt. "De milieu-inspectie heeft de VITO gevraagd om de geur te onderzoeken, zodat we kunnen achterhalen om welke geur het precies gaat, en wat de oorzaak is. Want alleen zo kunnen we een aantal stappen zetten naar het bedrijf toe." 

"Het is wel opvallend dat de meeste klachten binnen komen als er geen activiteit is op het stort, 's avonds of in het weekend", zegt burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder nog. 

Begin dit jaar werd nog een plan van aanpak aangekondigd in verband met de geurhinder van het stort.

Meest gelezen