Ruim 100 miljoen euro groene bedrijfsinvesteringen met ecologiepremie als hefboom

De bedrijven die vorig jaar een Vlaamse Ecologiepremie Plus hebben gekregen, hebben samen voor meer dan 101 miljoen euro aan private groene bedrijfsinvesteringen gezorgd. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-fractieleider in het Vlaams Parlement Matthias Diependaele opvroeg bij minister van Economie Philippe Muyters (N-VA).

Vooral kmo's vinden hun weg naar de subsidie om hun productieproces te vergroenen.

In totaal werden vorig jaar 257 aanvragen goedgekeurd, samen goed voor bijna 16,5 miljoen euro aan subsidie. In 2016 ging het nog om 204 aanvragen voor ongeveer 8 miljoen euro en 57 miljoen euro aan investeringen. Het steunpercentage, de verhouding tussen de toegekende subsidie en het totale investeringsbedrag, bedraagt 16,25 procent.

"De ecologiepremie slaat duidelijk aan en werkt als een groene hefboom", zegt Diependaele. Voor 2018 werd het budget verhoogd tot 20 miljoen euro.

Meest gelezen