Vermiste man uit Halle dood teruggevonden in Frankrijk

De 39-jarige wandelaar Christophe Maerten uit Halle is dood teruggevonden in Frankrijk. Maerten was al sinds maandag vermist. Zijn overlijden is ons bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij verdween tijdens een wandeling in de omgeving van de Grand-Veymont in het Franse departement Isère, zowat 150 kilometer ten zuiden van Lyon. De man zou tijdens een onweer in de problemen zijn gekomen.

Christophe Maerten en zijn echtgenote Vanessa kwamen afgelopen maandag aan. "Meteen daarna besloot Christophe om alleen een wandeling te gaan maken", vertelt Vanessa. “Zelf kon ik niet mee door een allergische reactie aan mijn voet. Hij vertrok rond half twaalf en het was de bedoeling dat hij rond zes uur terug zou zijn op de camping.” Maar Christophe keerde niet terug. Om kwart over drie stuurde hij  nog een sms'je om te melden dat hij zou terugkeren.

Ervaren

Christophe is een geoefend wandelaar en hiker, die er geregeld alleen op uittrekt. Maandag ging hij in ieder geval al geen risico's opzoeken door naar de hoogste toppen te trekken. Zijn vrouw gaat ervan uit dat zijn gsm kapot is of dat hij verdwaald is. "Ik blijf er voorlopig vanuit gaan dat hij levend opduikt", zegt Vanessa. "Hij had een klein rugzakje mee met wat eten en drinken, maar uiteraard niet genoeg voor verschillende dagen. Dat was nooit de bedoeling.”

Zoekactie

Volgens Franse media zou Christophe naar de Petit Veymont getrokken zijn vanaf Gresse-en-Vercors. Die route gaat via een zeer steile beklimming die enkel voorbehouden zou zijn voor klimmers. Er wordt vermoed dat hij via dezelfde weg teruggekeerd zou zijn. Verschillende hulpdiensten zijn in Frankrijk bezig met een grote zoekactie. Vanessa krijgt ook de hulp van vrienden en van de ouders van Christophe.

Meest gelezen