copyright De Spanningsblog

Willem Asman wint Gouden Strop met "Enter"

De meest prestigieuze prijs voor thrillerauteurs, de BookSpot Gouden Strop, gaat naar de Nederlander Willem Asman voor "Enter", het eerste deel van de trilogie "Rebound" waarvan de andere afleveringen intussen ook zijn verschenen. Willem Asman is meteen 20.000 euro rijker. Er was 1 Vlaamse genomineerde: Jan van der Cruysse met "Bling Bling 2: De Zaventemmers". 

De jury had het in haar verslag over een "geweven web van plotlijnen", en "een tempo dat de lezer naar adem laat happen". Ook de humor van Asman kon de jury charmeren.  

De eenzaamheid van de hoofdpersoon is ronduit beklemmend.

Anniko van Santen, juryvoorzitter

Willem Asman is 59.  Andere titels van hem zijn: "De Cassandra Paradox", "Koninginnedag" en Britanica". De twee latere delen van de trilogie "Rebound", uitgegeven door Ambo Anthos, heten "Error" en "Exit". "Enter" speelt internationaal, en gaat over een Amerikaanse crimineel die in Amsterdam een nieuwe identiteit aanneemt. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, met veel plotwendingen en misleidende sporen.   

De BookSpot Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut gaat naar Eva Keuris voor "Over het spoor".  De Gouden Spot bestaat 32 jaar. De uitreiking is de start van de "Spannende Boeken Weken" in de Boekhandels. 

Meest gelezen