Yassine Atar in verdenking gesteld voor medeplichtigheid aan voorbereiding aanslagen in Parijs

Yassine Atar is in verdenking gesteld voor medeplichtigheid in de voorbereiding van de aanslagen op 13 november 2015 in Parijs en is opgesloten. Dat meldt het parket van de Franse hoofdstad. Atar was dinsdag nog naar Frankrijk overgebracht.

De 31-jarige Atar werd in maart 2016 in België opgepakt. Hij is de broer van Oussama Atar, een andere verdachte in datzelfde onderzoek, en een neef van de gebroeders El Bakraoui, de kamikazes van de aanslagen in maart 2016 in Brussel.

Hij is in verdenking gesteld van "misdadige terroristische samenspanning" en van "medeplichtigheid" bij gevangenhouding, terroristische moorden en moordpogingen bij de aanslagen in Parijs, waarbij 130 doden vielen. Hij wordt ook vervolgd voor het vervaardigen van explosieven en het bezit en transport van wapens, aldus het parket.

Volgens een bron dicht bij het dossier is Yassine Atar opgesloten in de gevangenis van Fresnes, ten zuiden van Parijs.

Meest gelezen