AFP or licensors

1 kans op de 16 biljoen: Fransman wint 2 maal loterijspel in 18 maanden

Een Fransman heeft de voorbije 18 maanden 2 keer 1 miljoen euro gewonnen bij het loterijspel My Million van EuroMillions. Dat meldt het Franse dagblad Le Parisien. Volgens berekeningen van wiskundigen is de kans 1 op de 16 biljoen (1 op de 16.000.000.000.000).

De anonieme tweevoudige lottowinnaar woont in het Franse departement Haute-Savoie en heeft zijn winnende loterijtickets ook twee keer in dezelfde krantenwinkel gekocht. Op 11 november 2016 en op 18 mei 2018 werd de speler telkens 1 miljoen euro rijker.

Er bestaat meer kans om 1 maal de jackpot van de Lotto (1 op 19 miljoen) of EuroMillions (1 op 140 miljoen) te winnen dan 2 keer de jackpot van hetzelfde spel.

My Million is een loterijspel dat deel uitmaakt van de trekking van EuroMillions. Bij elk ingevuld rooster van een trekking van EuroMillions komt er een code vrij die bestaat uit 2 letters en 7 cijfers. Er wordt bij elke loting een winnende code getrokken. De speler speelde twee keer met dezelfde cijfers bij EuroMillions. 

Vorige maand deed er zich in Australia een gelijkaardige situatie voort. Een 40-jarige man won twee keer een loterijspel in dezelfde week. De inwoner van Bondi, een voorstad van Sydney, werd in totaal 2,5 miljoen Australische dollars (1,6 miljoen euro) rijker. 

Meest gelezen