Videospeler inladen...

Uniek spektakel in Colosseum van Rome: 18e verjaardag "Gladiator" gevierd met screening in Rome

In het Colosseum in Rome is de 18e verjaardag gevierd van de filmklassieker "Gladiator." Het aanwezige muziekorkest bracht de legendarische soundtrack van componist Hans Zimmer tot leven. De aanwezigheid van hoofdrolspeler Russell Crowe was de toepasselijke kers op de taart.

Het evenement werd georganiseerd voor de "End Polio Now"-campagne en de opbrengst gaat integraal naar het goede doel. De 350 gasten, onder hen ook Italiaanse politici en AS Roma-icoon Francesco Totti genoten intens van de filmklassieker die in 2001 de grote slokop was van de Oscars. Opmerkelijk:  voor hoofdrolspeler Russell Crowe was het de allereerste keer sinds de première dat hij de film opnieuw zag.

"De mensen hier in Rome hebben een speciale band met deze film. Daarom voelt het zo speciaal om samen met hen deze film te kunnen bekijken op deze unieke locatie", zei Crowe bij het binnengaan.

De Nieuw-Zeelandse acteur werd bovendien verrast met een cadeautje van Totti. De levende legende van AS Roma overhandigde Crowe een voetbalshirt met op de schouders de naam "Maximus" gedrukt, naar de naam van het hoofdpersonage in "Gladiator."

Bekijk hier enkele sfeerbeelden

Meest gelezen