Videospeler inladen...

Aanslagpleger Stockholm veroordeeld tot levenslang

In Zweden is de Oezbeekse man die vorig jaar een aanslag pleegde in de hoofdstad Stockholm, veroordeeld tot levenslang. De man was in een gestolen vrachtwagen met een hoge snelheid ingereden op een winkelende menigte. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven, onder wie een Belgische vrouw. 

De rechter achtte de Oezbeek Raghmat Akilov schuldig aan terrorisme. Akilov had eerder al schuld bekend.

De man was in april vorig jaar in een gestolen vrachtwagen ingereden op een winkelende menigte in Stockholm. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie een Belgische vrouw van 31 jaar. Er vielen ook 14 gewonden.

In de vrachtwagen explodeerde ook een zelfgemaakte bom, die gevuld was met schroeven en andere kleine metalen. 

Meest gelezen