Videospeler inladen...

63-jarige overgrootmoeder na vrijlating tegen Trump: "Ik ga u trots maken voor deze tweede kans die u mij gaf"

Dankwoorden naar de Amerikaanse president én naar realityster Kim Kardashian. De overgrootmoeder van 63 die gisteren vrijgelaten werd na de gratie van Trump, is immens dankbaar: "Ik ga u trots maken voor deze tweede kans."

Na meer dan 20 jaar achter de tralies, mocht Alice Marie Johnson de gevangenispoort definitief achter zich toetrekken - ze zat een levenslange gevangenisstraf uit voor haar aandeel in een drugsnetwerk. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de 63-jarige overgrootmoeder immers strafvermindering toegekend na een pleidooi van realityster Kim Kardashian. 

Haar leven zal er vanaf vandaag dus helemaal anders uitzien en daar is Johnson alleen maar dankbaar voor. "Ik heb het gevoel dat mijn leven een nieuwe start kent", reageerde ze emotioneel na haar vrijlating. 

"Dank u president Trump en dank u Kim Kardashian"

Een speciaal dankwoordje gaat ook richting de president: "Ik ga u trots maken voor deze tweede kans in het leven. En ik zal het Amerikaanse volk en de wereld niet teleurstellen. Het betekent zoveel voor mij dat iemand mij eindelijk zag, hoorde en genade toonde".

Maar het is toch vooral Kardashian die bewierookt wordt: "Ik wil mijn engel bedanken om mij niet op te geven. Je was meedogenloos en dat heeft geleid tot dezez prachtige dag voor mij en mijn familie". Het was naar eigen zeggen Kardashian zelf die haar het goede nieuws bracht. Johnson reageerde uitgelaten: "Ik begon te roepen en wenen en springen. Ik denk dat ik het even verloor."

Opvallend: de 63-jarige overgrootmoeder wist bitter weinig over de realitystar vóór Kardashian terecht kwam in haar zaak. Kardashian raakte in de ban van het verhaal toen ze het op social media hoorde en pleitte eind vorige maand nog voor de vrijlating van Johnson bij president Trump himself. 

En nu? Nu is het tijd voor familie. "Het is de gelukkigste dag van mijn leven", reageerde ze bij CNN. "Ik ben al bijna 22 jaar niet meer in een auto geweest zónder handboeien. Ik wil gewoon graag de bomen, de auto's en de vogels zien zonder door een tralies te moeten kijken. Dit is zo geweldig."

Videospeler inladen...

Meest gelezen